"Ha segítünk az utcán élőknek, benne hagyjuk őket az adott helyzetben." - ÉN NEM ÉRTEK EGYET!

Elérkezett a január és beköszöntöttek a mínusz fokok. Ilyenkor a legnagyobb veszélyben azok az emberek vannak, akik az utcán élnek, no meg persze az idősek, akik saját otthonukban fagyoskodnak. Egyik sem jobb.  Elég sokszor hallottam azt a kifejezést, hogy ha bármilyen módon segítjük a hajléktalanokat, akkor benne hagyjuk őket az adott helyzetben. Nos, én ezzel NEM ÉRTEK EGYET és ezt kimerem hangosan jelenteni. Általában a karmával hozzák összefüggésbe ezt az álláspontot.

Hiszek a karmában, igen. De a karmától ellehet tekinteni. Ha pusztán csak azt nézzük, vallástól, hittől függetlenül, hogy emberek vagyunk és segítenünk kéne egymást. Független attól, hogy most "milyen karmát hordoz valaki ebben az életében." Egyébként abban is hiszek, hogy van választásunk.
Ha valaki jót tesz másokkal, azt elvileg vissza kapja.  - Persze a segítség önzetlen, az univerzum úgy is tudja, hogy kit milyen szándék vezérel. -
Világmegváltó terveim közé tartozik, hogy ha legalább egyszer egy hajléktalannak tudnék segíteni, hogy kijöjjön az adott helyzetéből már megérte élnem. Én hiszek benne, hogy ez lehetséges, ahogy Szabó Péternek is sikerült önerőből. Úgy én is segíteni akarok nekik, hogy egy jobb életet kezdjenek mert hiszem, hogy bármi lehetséges.

Nem ítélhetjük el őket - mert senki sem tudhatja addig, amíg nem áll le velük beszélgetni - hogy ki hogy került az utcára. Vagy egyáltalán, hogy az utcán él. Attól még lehetnek értékes és jó emberek, akik a körülmények áldozatai lettek és mégis vannak, akik képesek voltak ezután is emberek maradni. Sosem tudhatod, fordított helyzetben Te is örülnél egy kis segítségnek, meleg ételnek, meleg ruháknak. Az életben maradás  a tét. Ne félj segíteni, és ahhoz, hogy segíteni tudj nem kellennek nagy dolgok. Bár mennyire úgy tűnik, de nem. A legapróbb dolgok is életet menthetnek.

Én azt mondom, hogy figyeljünk egymásra és ne féljünk segíteni, segítséget nyújtani vagy segítséget kérni. Ilyenkor mindig bele kéne gondolnunk a fordított szituációba, hogy nekünk is jól esne a segítség.

Tanuljunk meg minden körülmény között embernek maradni.

Talán pont ezért indult útjára az országos mozgalom Szabadfogas néven, amit a Facebook közösségi oldal eseményei között meglehet találni. Egy mozgalom a jó ügy érdekében, hogy ne fagyjanak halálra az utcán élő emberek.  Debrecenben, az Aranybika előtt is van egy ilyen fogas, amire bármilyen meleg cuccot fel lehet akasztani.


 
kép forrása: Kocsis Marianna
 Merjünk segíteni, azoknak, akiknek szükségük van rá.

Megjegyzések

  1. Akkor az én karmám elég visszafelé működhet, mert én az esetek 99%-ában nem segítőkészséget kaptam vissza, hanem sajnos az ellenkezőjét.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Életmódváltás. 30 napos kihívás teljesítve.

Sampontól az öntisztulásig.

Tabutéma: A nőiességről, avagy hogyan éld meg a nőiességed!

Elemezzünk dalszövegeket! Enigma- Return to Innocence