Perihelion - Alternatív zenekar debrecenből.

Olvastam egy cikket 10 debreceni zenekarról, és ez a kis csoda ált az első helyen. A cikket ide kattintva megtekinthetitek. És tényleg van élet a Tancsapdán túl, nem is akármilyen. Mikor belehallgattam a Perihelion-ba rögtön a Thy Catafalque jutott az eszembe, mint később kiderült nem volt véletlen.

Forrás

A zenekar 2001-ben alakult Neochrome néven és black/death metál kategóriában játszottak, ám a banda a  későbbiekben kicsi stílusváltáson ment keresztül, ami magával vonzotta a névváltoztatás jogát is. Így 2014-től már Perihelion néven kezdte meg pályafutását ( a legújabb albumuk után nevezték el magukat.
(2012) )

Forrás

Kezdetben angol nyelvű számokat játszottak és mikor átestek pár tagváltáson és a stílusuk is kicsit másabb vizekre evezett az anyanyelvet kezdték jobban előnyben részesíteni. Valójában nem tudnám bekategorizálni a stílusukat, de VHK elemek is felfedezhetőek a számaikba. ( Ma halottam a Vágtázó Halottkémekről is, az igazat megvallva a nevük ismerős volt, de ma jutottam el odáig, hogy számot is hallgattam tőlük.) Lehet úgy jellemezni, mint "sámánzene", de talán ez fogott meg a Thy Catafalque-ban is. A Thy Catafalque egy Avantgárd black metált játszó zenekar, Kátai Tamás nevéhez fűződik.

A Perihelion-ra is leginkább ilyesmi kategóriát illetnék, bár ők leginkább úgy nyilatkoztak, hogy a VHK volt mindkettő zenekarra hatással, ha már  a hatások is szóba kerültek. Emellett Bakos Attilával is volt egy közös zenekaruk a Descend és a Perihelion leginkább ennek a vonalnak az örököse lenne mondta egy interjúban Vasvári Gyula, a Perihelion énekese. Ide kattintva elolvashatjátok


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Életmódváltás. 30 napos kihívás teljesítve.

Sampontól az öntisztulásig.

Tabutéma: A nőiességről, avagy hogyan éld meg a nőiességed!

Elemezzünk dalszövegeket! Enigma- Return to Innocence